Let op! Geld lenen kost geld.

Gratis financieringsplan

We zetten kosteloos de financieringsmogelijkheden en subsidies voor je op een rij. Zo kun je eenvoudig beslissen of je zelf investeert of leent tegen gunstige voorwaarden van de overheid.

 
Vrouw op bank met ipad

Hulp bij keuze

Zelf investeren of lenen?

Zelf investeren
Zelf investeren is een interessante belegging. Via een lagere energierekening verdien je jouw investering eenvoudig terug. Het rendement is bijna altijd hoger dan de rente op je spaarrekening. Bovendien investeer je in de waarde van je woning.

Lenen
Lenen kan ook. De overheid heeft speciale regelingen voor energiezuinige producten. Daarbij is de rente laag en zijn de voorwaarden gunstig. De rente is vaak zelfs lager dan de besparing op je energierekening. Zo houd je dus geld over.

De beste keuze
We begrijpen het goed als je niet weet wat je moet kiezen. Daarom ontvang je een financieringsplan als bijlage bij de offerte. Hierin zetten we de verschillende opties voor jouw specifieke situatie op een rij.

 

Ontvang een offerte
ENE_Financieringsplan_Grafiek

Houd geld over

Gunstig lenen

Via het Nationaal Warmtefonds en de Duurzaamheidslening stelt de overheid leningen beschikbaar tegen lage rentes. Die rentes zijn vaak lager dan je energierekening: je houdt dus geld over! We geven een positief advies voor een lening als je maandelijks meer op je energierekening bespaart dan dat je uitgeeft aan de financieringslasten. Je kunt de rente op een eventuele lening mogelijk aftrekken in Box 1 van de inkomstenbelasting.

Wij geven je hier graag meer informatie over.

Gezin aan eettafel

Slim geregeld

Daarom een financieringsplan

  • Duidelijk overzicht van het verschil tussen zelf investeren of lenen
  • Producten, subsidies en financiering op elkaar afgestemd
  • Deskundig en onafhankelijk advies door een financieel adviseur met AFM-vergunning
  • Geen bank of notaris nodig
Vijftigplus stel in woonkamer

We staan voor je klaar

Een keuze maken voor de beste financiering is niet altijd makkelijk. Daarom helpen we jou graag.

Ontvang een offerte Bel ons direct
medewerker met telefoon

Huren vaak minder voordelig

Bij sommige andere aanbieders kun je energiebesparende maatregelen huren. Dat is veel minder voordelig dan de oplossingen in ons financieringsplan:
 

  • Als je huurt, ben je geen eigenaar van het systeem
  • Vaak betaal je alsnog een deel vooraf
  • Na afloop van het huurcontract betaal je nog een deel om het systeem over te kopen of verwijderingskosten
  • Geen btw-teruggave (bij zonnepanelen)
  • Voor huren stelt de overheid geen financiering tegen gunstige voorwaarden beschikbaar waardoor jouw verhuurder (en daarmee jij ook) een hogere rente betaalt
gezin in woonkamer op bank

Vergunning en Kifid

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Energie in Huis is onderdeel van Suniverse B.V. en is daarmee geregistreerd als financieel dienstverlener met een vergunning voor het adviseren voor en bemiddelen in consumptief krediet. Je kunt onze vergunning vinden in het register voor financiële dienstverleners van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ons vergunningnummer is 12043260.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)

Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, is het deskundige en toegankelijke financiële klachteninstituut voor consumenten en kleinzakelijke ondernemers en zzp’ers. Suniverse B.V. is aangesloten bij Kifid onder aansluitingsnummer 300.016030. Meer informatie is te vinden op de website van Kifid.

Suniverse B.V.

Energie in Huis is onderdeel van Suniverse B.V. . Suniverse distribueert producten onder het eigen label Energie in Huis maar ook op whitelabel basis in samenwerking met partners zoals Eneco.